Nyt se on sitten tehty ja toipuminen käynnissä kovaa vauhtia.  Kyynärpään tekonivel, se on ihan hyvä ja jo 4 viikkoa leikkauksen jälkeen taipuu niin että ylettyy peukalo olkapäähän :o)

Lähtötilanne oli todella kivulias ja en voinut paljon oikeaa kättä käyttää. Se oli voimaton ja oli ojennusvajausta eikä se koukistunut ilman kipua, ja vajausta siinäkin. 

Olihan leikkauksen jälkeen hankalakin aika, kaksi viikkoa kun piti käsi olla suorana ja lastassa yötäpäivää, suihkuun sen sai ottaa pois, ja silloin kun pidin kylmää. No kieltämättä fuskasin vähän mutta ei kerrota sitä kenellekkään. :o) Kahden viikon jälkeen menin sairaalaan (omasta tahdosta) kahdeksi päiväksi ja aloitettiin kuntoutus. Jo parissa päivässä käsi alkoi taipua mahtavasti ja jo sairaalasta lähtiessä taipui 100 astetta. Ja suoraksi meni käsi heti. Ja mikä parasta ei kipua ! Mutta kylmää piti pitää montakertaa päivässä turvotuksen estämiseksi.

Leikkaus tehdään yleensä puudutuksessa, joka on parempi kuin nukutus kivun hoidon kannalta, koska kipu on valtava nukutuksen jälkeen. No minulla on ollut ongelmia puudutuksen suhteen ja päätettiin nukuttaa. Mutta kivunhoidoksi päätettiin kuitenkin puuduttaa, vaan eihän se onnistunut, käsi ei puutunut. Nukutuksessa leikattiin ja kipu oli kova kun heräsin, mutta meinhän se ohi. En viitsi ihmisiä pelotella kertomalla yksityiskohtia :o)

No sitten seuraavaksi (toivottavasti) on se selkäleikkaus sitten ensivuoden puolella, vihdoinkin. Tulee olemaan rankka juttu mutta minä selviän, sen olen päättänyt enkä periksi anna.  :o)