Simponi on toiminut joten kuten. Kipuja on kuitenkin ollut, mutta tulehdusarvot on laskeneet. Metoject sen sijaan aiheuttaa kovaa pahoinvointia ja väsymystä. Sain pahoinvointiin tänään Primperan reseptin jota kokeilen sitten ensi lauantaina piikin oireisiin. 

Helsingissä kävin Suomen reumaliiton koulutuksessa toukokuussa. Kouluttaudun sairauskohtaiseksi  yhteyshenkilöksi, joka toimii yhteyshenkilönä reumaliittoon ja vasta diagnoosin saaneen tukihenkilönä sekä media kasvona ja antaa kasvot sairaudelle. Kävin myös omaishoidon kansainvälisessä konferenssissa Helsingissä. Se olikin todella mielenkiintoinen juttu. Siellä oli puhujia useammasta maasta ja meiltä Suomesta mm. Sirpa Pietikäinen ja Susanna Huovinen. Kyllä sanon että Skotlannissa on omaishoitajilla asiat hyvin. Siellä on jopa omaishoitajilla oma parlamentti jossa saavat päättää asioista ja palkkaa maksetaan hyvin ja päättäjät tukee kaikkea. Kyllä myös Hollannissa osataan ja englannissakin asiat ihan ok. Mut Eesti oli kaikkein kamalin, siellä ei makseta omaishoitajille ollenkaan eikä edes ajatella että on olemassa omaishoitajia.

Sain henkilökohtaisen avustajan 30h/kk nyt aluksi. Äiti säilyy omaishoitajana edelleen. Ihan mukava nainen jonka palkkasin. Bongasin hänet jo aiemmin vapaaehtoisten koulutuksesta jossa olin kouluttajana :). Ollaan jo käyty kauppa asioilla, uimassa ja Kierikissä Yli-Iissä.

Ihana kun alkaa kesäloma, vaikkakin tänään satoi aamulla lunta :). Se on tää Suomen kesä vähä luminen ja kylmä :). Kävin maanantaina viimeisen kerran vetämässä hoivalla porinapiiriä ja juteltiin Juhannuksesta tietysti, kun se on niin lähellä. Kyllä papat ja muorit tykkäsivät. Yksi "häirikkö" siellä oli, hän lauloi koko ajan ja kovaa "oottako tulleet, oottako tulleet kenkiänne hakemaahan" :). Muut meinasivat hermostua siinä vaiheessa kun laulu alkoi 7. kerran :D. Yritti siinä hoitajakin toppuutella häntä, mutta kun ei se muisti enää pelaa niin ei hän muistanut että oli juuri sen laulun laulanut meille :). Välillä han kertoili jostakin ruumiista joka oli löytynyt kukkapenkistä kun koira oli sen sieltä kaivanut, siinä vaiheessa oli vaikea naurua pidätellä kun minä yritin puhua Juhannuksesta. :). Ja kun hänellä on huono kuulo niin tietysti hän puhuu myös itse kovalla äänellä. Monena saa olla noiden ikäihmisten kanssa joskus, mutta mukavaa ja mielenkiintoista tää homma on :)

Kesäloma suunnitelmia ei ole sen kummemmin. Ajattelin vaan valmentautua henkisesti selkäleikkaukseen ja siitä toipumiseen. Varmaan Annan (henk.koht) kanssa nyt jossakin päin Oulua käydään katselemassa paikkoja kun Anna ei ole pitkään Oulussa asunut eikä ole siihen tutustunut.

Mutta jatkan sitten syksymmällä kertomalla selkäleikkauksesta. Hyvää kesää kaikille lukijoille.