Kävin rtg kuvissa kovan selkäkivun vuoksi taas kerran. Nyt selän 3. nikama on liukunut 9mm ja luhistunut. Eli aiemmin 2009 tehtiin luudutus alaselän alimpiin nikamiin ja nyt vika on luudutetun kohdan yläpuolella. Kipu on aika ajoin taas tosi kova, kävelymatkakin on lyhentynyt 500m.

Aloitin Humiran 8.5.2013 keskiviikkona. Pitkään oli jo tulehdukset jatkuneet ja olkapää tosi kipeä, muutkin nivelet tulehduksessa. Humiran piston jälkeisenä päivänä heräsin aamulla ja olkapää oli jo parempi, ei kivuton, muissa nivelissä vielä oli kipuja. Parin päivän jälkeen olkapään kipu hellitti ja muistakin nivelistä kivut hävisivät viikon aikana. Valitettavasti vaan verenpaine ja syke laskivat alas ja sain huimauskohtauksia ja rinta tuntui raskaalta. Verenpaine alimmillaan 111/49 syke 49. Olo oli viikon aika huono, hikoilua, päänsärkyä ja huimausta koko ajan. Toisella viikolla edelleen verenpaine alhaalla ja syke hidas mutta jo hiukan parempi olo muuten, nivelet ei ole kipeänä yhtään. Jospa tämä tästä alkaa rauhoittua. Ensi viikolla seuraavan kerran piikki.

Metoject piikin pistin 12.05.2013. Aikaisemmin minulla on ollut trexan pillerinä ja siitä tuli kova pahoinvointi ja migreeni. Nyt siis piikkinä sama lääke. Piikki on miellyttävä pistää, ei tunnu miltään. Pistän illalla klo 19 aikaan. Muutaman tunnin päästä tulee hiukan vilunväristyksiä ja huono olo, mutta olen jo sängyssä, ei haittaa. Seuraavana aamuna olo on ihan ok, vaikka en saanutkaan foolihappo reseptiä lääkäriltä vielä, enkä voinut sitä pahoinvoinnin ehkäisemiseen ottaa. Kaiken kaikkiaan ihan ok tuntuu olevan nyt tuo metoject lääke. Kunhan saan vielä tuon verenpaineen ja sykkeen kohilleen tai elimistö tottuu tuollaiseen paineeseen, niin hyvä. Vuosikausia korkeasta verenpaineesta kärsineenä varmasti totuttelussa menee aikansa.

Sain uuden malliset kengätkin apuvälineenä, meinasivat että saattaisi selän kipu hiukan hellittää kun vaihdetaan kengän profiilia, vaikka eihän se 9mm liukuma sieltä kengillä poistu. Aikaisemmasta MBT:stä siirrytään matalampi keinuiseen kenkään jossa keinu enemmän edessä.

Puolentoista viikon päästä käyn verikokeissa. Aiemmin crp nousi 60:n normaalista, tulehdusten vuoksi, ja hemoglobiini laski hiukan.

Nyt reilu viikko ensimmäisestä Humira piikistä ja verenpaineet on tasoittuneet.